Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Единственото вечерно училище в Бургас има проблем със сградния фонд
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 26.10.2010Коментари ()5719
© Burgas24.bg
Единственото вечерно училище в Бургас "Захари Стоянов" има проблем със сградния фонд, това съобщи   Малина Сейкова, директор на вечерната гимназия. Вечерна форма на обучение посещават над 310 ученици. Те обаче делят сградата с училище "Васил Априлов". Единственият самостоятелен кабинет е този по информатика, допълва Сейкова.

"Можем да излезем от ситуацията само ако решим проблема съвместно с директора на другото училище, но от там няма какво да ни предложат като свободни помещения", казва Сейкова. Вечерното училище в Бургас съществува от 1947 година, като част от тогавашната мъжка гимназия. През 1954година се обособява като самостоятелно вечерно училище. През годините тук са получили образование много успели и известни личности като прокурора на Поморие Константин Янкулов, кардиологът д-р Шик-младши, разказа още директорът.

"Учениците ни успяват въпреки липса на пари, учат се, докато си гледат децата, раждат, гледат болни родители", разказва още Сейкова. Тя допълни, че и днес вечерна гимназия "Захари Стоянов" е предпочитана от хора, които по една или друга причина не са завършили образованието си и вече работят.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Edinstvenoto-vecherno-uchilishte-v-Burgas-ima-problem-sus-sgradniya-fond-201919
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.