Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отказали парцел на Боян Радев в Стария Несебър за музей
Автор: Екип Burgas24.bg 11:03 / 22.10.2010Коментари ()611
© Burgas24.bg
300 кв. м парцел поискал за музей олимпийският шампион по борба Боян Радев от бившите кметове на Несебър Янаки Стоянов и Николай Трифонов. Те обаче му отказали.

"Бях готов да даря колекцията си от антични предмети на града, но те ме излъгаха", разкри известният спортист в Бургас при откриването на изложба от 39 платна на Георги Баев, собственост на Радев.

И Стоянов, и Трифонов потвърдиха, че са водени такива разговори. Не се е стигнало до споразумение, тъй като той не харесал предложените имоти. "Много добре знам каква е колекцията на Боян и затова исках да стане достояние на гостите на Несебър, но той настояваше на всяка цена мястото да е в Стария град и да има възможност да ползва част от него като жилище", обясни Янаки Стоянов.

"Не че бях против, но не разполагахме с подходящо предложение. Хареса си една бивша детска градина, но ако там бяхме започнали да строим, щяха да ни разпънат ни кръст", обясни екскметът. "Предложихме му имот в Стария град, но той не го хареса", добави и Николай Трифонов.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Otkazali-parcel-na-Boyan-Radev-v-Stariya-Nesebur-za-muzei-200870
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.