Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БЧК раздава хранителни продукти на социално слаби
Автор: Екип Burgas24.bg 12:09 / 19.10.2010Коментари ()504
© Burgas24.bg
От днес в Бургас и областта започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби граждани. Помощите се раздават от Българският Червен кръст и са по програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз".

Според списъците, подготвени от Агенцията за социално подпомагане у нас от програмата могат да се възползват близо 258 хиляди души. В бургаска област одобрените са 7549, а само в областния център 2013.

По време на този последен транш от европейската програма ще бъдат раздадени над 4 тона хранителни продукти. Всеки гражданин , включен в списъка на агенцията за социално подпомагане ще получи 2 кг. брашно; 6 кг. ориз; 2 кг. захар; 1,2 кг. макарони; 1 кг. спагети; 0,200 кг бисквити.

Програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица" се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд "Земеделие". Хранителните пакети ще се раздават до 12 ноември на ул. Оборище 95 в Бургас, където се намира и социалната трапезария.

След края на програмата хранителните продукти на неявилите се хора ще бъдат предоставени на социални заведения за деца и възрастни, специални училища и лечебни заведения за стационарна психиатрична помощ.

Все още няма информация дали социално-слабите български граждани ще могат да получават хранителни помощи и следващата година.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/BChK-razdava-hranitelni-produkti-na-socialno-slabi-199968
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.