Киселото зеле увеличава броя на добрите бактерии и намалява броя на лошите | ||||||
| ||||||
Тя даде своите препоръки и и съвети в канала си в социалната мрежа Telegram. Специалистът е категоричен, че през студените месеци е задължително да се избягват храни с т.н. "празни калории". Янг посочи 5 групи продукти, които категорично трябва да забравите - това са готовите сосове, полуфабрикатите, безалкохолните напитки, чипса и сладките изделия тип понички. Ендокринологът обръща внимание и на храните с висок гликемичен индекс като зърнени продукти, бял хляб. Екатерина Янг също напомня да се въздържате от консумация на плодове и зеленчуци, които не са сезонни. Като особено полезни за консумиране са коренът от магданоз, целина, цвекло, ряпа, моркови, жълта ряпа, алабаш, изброи Янг и добави, че кореноплодните са източник на добри въглехидрати. В същото време те се отличават с "богатия си витаминно-минерален състав", който помага за попълване на дефицитите. Експертът смята, че през зимата на масата трябва да има задължително и сезонното кисело зеле. В допълнение към високото съдържание на витамин С, то спомага за подобряване на жлъчния поток и усвояването на желязото от организма. "Киселото зеле увеличава броя на добрите бактерии и намалява броя на лошите. Също така е много ефективен срещу кандида", допълни специалистът. Също така в списъка със здравословните зимни храни влизат тиквата и цитрусовите плодове. "Тиквата е източник на бета-каротин и фибри. Цитрусовите плодове повишават киселинността на стомашния сок, така че подобряват храносмилането", заключава експертът. |
Още по темата: | общо новини по темата: 436 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница |