Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Работят по идея за създаване на "морски магистрали"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:10 / 11.10.2010Коментари ()1037
© Burgas24.bg
"Отдавна има идея за създаване на т.нар. морски магистрали, които да облекчават трафика в крайбрежните райони". Това заяви Димитър Димитров, председател на УС на Българската асоциация на морските капитани по време на откриването на международната конференция E Maritime Black Sea 2010, която се провежда във Варна. Той добави, че идеята за морските магистрали за сега е по актуална в Западна Европа и по река Дунав.

Тук в Черно море след разширяването на Европейския съюз, особено след влизането на България и Румъния може би това ще бъдат каботажните превози, но трябва да се отчете и факта, че за сега обема им в Черно море е доста малък и нямат голямо значение специално за Черноморското крайбрежие. По отношение на основните проблеми на корабособствениците в условията на криза Димитров изтъкна, че те са преди всичко от към данъчните условия, които съществуват в България за правене на този бизнес. "Има все още много неща останали от стари времена, които трябва с времето да се променят", добави специалистът.

Димитър Димитров ще вземе участие във форума, по време на който ще бъдат дискутирани теми за това как Европейската комисия предприема действия и мерки за повече електронни приложения - документи и организации в областта на товарния транспорт - E Freight, морския транспорт - E Maritime, и пристанищата - E Port. Как тези препоръки са изпълнени в главните европейски пристанища -Хамбург, Антверпен, Хавр, Валенсия, Барселона и Венеция. Специалистите ще коментират и какво планират руските морски и пристанищни администрации в областта на E Navigation и E Maritime. По време на конференцията ще се обсъжда и темата за това кои морски асоциации ще бъдат водещи в организирането и изпълнението на Port Community Single Window в България.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Rabotyat-po-ideya-za-suzdavane-na-morski-magistrali-197864
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.