Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отбелязаха деня на психичното здраве с конференция
Автор: Екип Burgas24.bg 09:59 / 11.10.2010Коментари ()1117
©
Сдружение "Център за емоционални психосоциални изследвания и терапия" отбеляза Световния ден на психичното здраве със заключителна конференция по проект "Изграждане на консултативно - информационен център за психично здраве в гр. Бургас", осъществен с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП.

Тема на Световния ден на психичното здраве праз 2010 година е "Връзката на психичното здраве с хроничните физически заболявания". Много често, физическите и психични разстройства вървят ръка за ръка. Изследванията показват, че хората с тежки и хронични физически заболявания често имат съпътстващи проблем с психичното здраве

На пресконференцията бяха представени реализираните по проекта дейности и очертани основните параметри на постигнатите резултати от прилагането на био-психо-социалния модел в процеса на рехабилитация на потребителите на психичноздравни услуги. Бяха засегнати теми от твърде деликатната проблематика на взаимодействие с хора с тежки психични заболявания - например табутата по отношение на неблагополучията в сферата на психичното здраве. Бяха обсъдени адекватните способи на общуване с тези хора, както и аспекти от поведението на обкръжаващата среда - близките, които често в незнанието си допускат свръхобгрижване на пациентите и по този начин ги стигматизират, лишавайки ги от възможността за автономен начин на живот.

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otbelyazaha-denya-na-psihichnoto-zdrave-s-konferenciya-197817
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.