Кашуто съдържа полезни за сърцето мононенаситени мазнини | ||||||
| ||||||
Съдържа също така и мед, който действа като антиоксидант, а също така е полезен минерал за костите и кръвоносните съдове. Медта играе важна роля в много физиолигични процеси, включително в оползотворяването на желязото от организма, а също така елиминира свободните радикали, участва в изграждането на костната и ставна тъкан и производството на меланин. В кашуто има и магнезий, калий, фосфор, селен, натрий, цинк, желязо. Магнезият помага да нямаме мускулни спазми и мигренни пристъпи. Кашуто съдържа оксалати. Поради тази причина хора, имащи проблеми с бъбреците или жлъчката, трябва да избягват приема на кашу. Имайте предвид, че някои хора могат и да проявят алергия към кашуто. Редовната употреба на кашу помага при анемия, нормализиране на нивото на хемоглобин в кръвта. Консумацията на тези ядки помага за намаляване на нивата на холестерол в кръвта. Кашуто също така е мощен естествен афродизиак. Регенериращите свойства на ядката ще позволят на тялото на децата да расте и да се развива по-бързо. Кашуто нормализира храносмилателната система, а също така предпазва от запек и диария. Кашуто, известно още като индийски фъстък или индийско кашу е вид дърво от семейство смрадликови. Произхожда от Бразилия и получава последващото си разпространение, благодарение на усилията на португалски изследователи. Ядките се съхраняват в непрозрачна опаковка, така че да няма излагане на светлина и съответно – възможност ядката да граняса. Ако ядките са изложени на пряка слънчева светлина и топлинна обработка, не се запазва качеството на продукта, тъй като той съдържа мазнини, които могат лесно да се развалят. След отваряне на опаковката е най-добре да се съхраняват на сухо и хладно място, но най-добре е в хладилник. |