Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хората го наричат "родопското чудо", защото е лек за много болки
Автор: Екип Burgas24.bg 14:16 / 22.12.2023Коментари ()712
© Sofia24.bg
Мурсалският чай е билка, отдавна използвана от родопчаните, които са прочути със своето дълголетие. Той има укрепващо, антианемично, антимикробно и противовъзпалително действие. Sofia24.bg ще ви разкаже за чая, който съдържа голямо количеството флавониди, които са основните активни вещества с противомикробно и антиоксидантно въздействие.

Съдържа танини, етерични масла, флавониди, желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и други. Лекарите го препоръчват за лечение на дихателната система - кашлици, бронхити и на отделителната система.

Особено добре лекува пикочно-проводните канали и простатитите, чернодробни и бъбречни заболявания. Напоследък мурсалския чай е известен като "българската виагра". Самия чай е с много силен специфичен аромат. Приготвен има сладникав вкус и леки нотки на мента. Намалява кръвното налягане и съответно снижава риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Предотвратява развитието на ракови клетки, предпазва развитието на атеросклерозата. Доказано е, че е антиоксидант, т.с. пречиства организма.

Много често наричат мурсалския чай - родопското чудо, защото е лек за много болки.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Horata-go-narichat-rodopskoto-chudo-zashtoto-e-lek-za-mnogo-bolki-1942034
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.