Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родителите ще могат да се информират за пациентското досие на децата си електронно
Автор: Алена Соколчева 14:26 / 18.12.2023Коментари ()919
©
В Министерството на здравеопазването се проведе съвместна пресконференция с "Информационно обслужване" за новите функционалности на Националната здравноинформационна система (НЗИС) и мобилното приложение еЗдраве. Ивайло Стойчев от Информационно обслужване и заместник-министърът на здравеопазването д-р Петко Стефановски представиха нововъведенията, предаде репортер на "Фокус".

Ето и промените:

Родителите ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си. Допълнена е функционалността на Националната здравноинформационна система и стана възможно родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си.

Всички родители, притежаващи електронен подпис ще имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве. "Сигурността на медицинските данни е от изключително значение и данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис. Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени рецепти и др", посочи заместник-министърът на здравеопазването д-р Петко Стефановски.

По думите на Александър Огнянов, директор на дирекция "Здравно-информационни системи" в Министерството на здравеопазването, електронното досие, което се поддържа на сайта на НЗОК, е само за здравноосигурени лица. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по договор с Касата, докато е-досието в НЗИС съдържа данни за всички граждани.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Roditelite-shte-mogat-da-se-informirat-za-pacientskoto-dosie-na-decata-si-elektronno-1936754
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.