Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С водосвет по случай християнския празник Вяра, Надежда и Любов откриват кулинарен фестивал в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 17:04 / 15.09.2010Коментари ()416
На 17 септември от 9.30 ч. в гр. Поморие в кафе "Градина" кулинарният фестивал "Пъстра Трапеза" ще посрещне жители и гости на гр. Поморие. Организатори на колоритното събитие са "Ивитал Консулт" ЕООД в партньорство с Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите - "А.Р.И.З.- 7". "Пъстра трапеза" вече има двугодишна история, по време на която са проведени 22 фестивала в различни градове на страната.

Фестивалът се провежда за пръв път в гр. Поморие. Събитието ще бъде открито с водосвет по случай християнския празник честващ Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Гостите и жителите на града ще имат възможност да видят и опитат разнообразните кулинарни специалитети, приготвени от местни жители.

Под ръководството на шеф Иванов, млади готвачи ще демонстрират своите умения и познания относно родната кухня в рамките на проект "Изследване на кулинарните традиции в различните региони на България като част от европейското кулинарно многообразие", финансиран по програма "Младежта в действие" на Европейската Комисия.

Кръшни хора и народни песни ще придружават"Пъстра трапеза" през целия ден. Организаторите обещават и още много изненади за посетителите на фестивала.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/S-vodosvet-po-sluchai-hristiyanskiya-praznik-Vyara-Nadezhda-i-Lyubov-otkrivat-kulinaren-festival-v-Pomorie-191798
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.