Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Близо 4 000 първолаци посрещат училищата в Бургаска област
Автор: Екип Burgas24.bg 09:02 / 15.09.2010Коментари ()642
© Burgas24.bg
3 725 първокласници посрещат всички училища в Бургаска област. Точно в 9 часа днес във всички учебни заведения ще удари първият училищен звънец за новата 2010/2011 учебна година. От КАТ информираха, че са взети всички необходими мерки за безопасността на учениците в първия учебен ден. От днес до края на септември засилено полицейско присъствие ще има в района на училищата, както и по възловите кръстовища.

От Регионалния инспекторат по образованието съобщиха, че във всички училища са пристигнали безплатните учебници, готови са и учебните програми. Тази година в Бургас няма закрити училища. В първия учебен ден в Бургас ще бъдат открити няколко ремонтирани училища. Става въпрос за ОУ "Елин Пелин", ГПАЕ "Гео Милев", ГПНЕ "Гьоте", Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "Константин Фотинов".

Зам.-министърът на културата д-р Тодор Чобанов ще открие новата учебна година в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров". Кметът Димитър Николов пък ще посрещне учениците в ремонтираната сграда на ОУ "Елин Пелин" в "Меден рудник".

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Blizo-4-000-purvolaci-posreshtat-uchilishtata-v-Burgaska-oblast-191593
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.