Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доброволци на БМЧК ще оказват Първа помощ в центъра
Автор: Екип Burgas24.bg 08:05 / 11.09.2010Коментари ()555
©
Днес от 10:30 ч. на площад "Тройката" пред Триа Сити център доброволци на БМЧК-Бургас ще отбележат Световния ден на Първата помощ с демонстрации по Първа помощ за бургазлии. По традиция Денят на Първата помощ се пада винаги втората събота на месец септември. Обучени доброволци и членове на младежката организация ще демонстрират на гражданите как да реагират адекватно и навременно в случай, че станат свидетели на инцидент. Те ще покажат "Азбуката на съживяването" и ще демонстрират уменията си като окажат първа помощ на пострадал велосипедист и скейтбордист.

Ние всички сме повече или по-малко уязвими, но ние всички сме в състояние да изучаваме и да предоставяме първа помощ, за да спасим един живот. Това е основното послание на Световния ден на Първата помощ на Международната федерация, през който Националните дружества на Червения кръст и Червения полумесец организират различни дейности, с цел да се повиши обществената информираност за първата помощ и превенцията на злополуки.

Темата на Световния ден през 2010 г. - "Първа помощ за всички"
• Международната федерация смята, че всеки има потенциал да се обучава по първа помощ и да спасява човешки живот;
• Международната федерация препоръчва първата помощ да бъде достъпна за всички и по-специално за уязвимите общности;
• Оказване на първа помощ е акт на хуманност, показващ желание за спасяването на човешки живот при пълно уважение към различията и без всякаква дискриминация;
• Ние ще отбележим колко човешки живота са спасени от доброволци, както и от хора, които са били обучени да оказват първа помощ.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dobrovolci-na-BMChK-shte-okazvat-Purva-pomosht-v-centura-190666
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.