Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Отговорни в училище" с изключително важна мисия
Автор: Екип Burgas24.bg 09:04 / 08.11.2023Коментари ()1213
©
Да се популяризира спортът сред младите хора, чрез провеждането на турнири, ученически игри и масови спортни мероприятия – това е сред основните цели, набелязани като част от набиращата популярност кампания "Отговорни в училище“. Както е известно, зад нея застават бургаски родители, чийто най-важен стремеж е да обединят институции, учители, ученици и родители, за да подобрят училищната среда. В тази връзка идеолозите на кампанията се срещнаха с учителите по Физическо възпитание и спорт в Бургас, за да набележат най-наболелите проблеми и начините за тяхното разрешаване.

Плашещата тенденция е, че все по-малко са учениците, които спортуват активно – между 10 и 15 процента сред момчетата и едва от 6 до 8 процента сред момичетата. С увеличаването на възрастта тези цифри намаляват още повече.

Друга потенциална опасност е т.нар. фитнес индустрия, където подрастващите попадат в лапите на "Ютуб-шамани“ – хора без образование и базови познания. Те започват да ги манипулират и да ги тъпчат с химия и опасни фитнес добавки, за да докажат ефективността на методите си, алармират от кампанията "Отговорни в училище“.

На срещата бяха обсъдени и други важни въпроси. Двете страни се обединиха около важността да се спортува в училище, тъй като спортът е неразривна част от психическото и физическото здраве на подрастващите, той изгражда дисциплина и учи да се пренебрегват моментните удоволствия в името на постигането на по-големи цели.

Бургаските учители са категорични, че за да постигнат нужните резултати, се нуждаят от активното участие на родителите. Всичко започва от дома и семейството. Там се поставят основите на характера и възпитанието, там се оформя както отношението към спорта, така и към всичко останало, затова преподавателите ще разчитат на съдействие и подкрепа от страна на родителите.

От кампанията "Отговорни в училище“ с радост отбелязват, че все по-често получават обратна връзка за работата си. С тях се свързват хора с различни предложения, готови да помогнат с каквото могат. Идеолозите на каузата подчертават, че само със затвърждаване на сътрудничеството между училищата, институциите и родителите и подобряване на взаимодействието между тях, може да се постигне безопасна училищна среда за нашите деца.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otgovorni-v-uchilishte-s-izklyuchitelno-vazhna-misiya-1888371
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.