Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Много хора се разболяват заради възглавницата си, ето какво е важно да знаете
Автор: Екип Burgas24.bg 15:00 / 03.11.2023Коментари ()865
©
Знаете ли, че когато купувате възглавница, върху нея има дата? Това е срокът на годност на тази възглавница. Много хора не знаят, че се разболяват заради възглавницата си. Тя трябва да се пере периодично и винаги да й се слага калъф. Ако третирате възглавницата си правилно, може да се ползва и след срока на годност, но все пак е препоръчително да я сменяте след посочената дата. 

Как да проверим дали възглавницата ни е за смяна?

Домакиня сподели своя прост трик за проверка дали възглавницата ви е с изтекъл срок на годност и обясни защо трябва да ги сменяте "на всяка година или две“, за да не спите върху нещо, което е пълно с бактерии.

Шантел Мила от Мелбърн каза, че макар и да не знаете, възглавниците имат срок на годност. 

"Възглавниците съдържат прах, кожни клетки и масла, така че срокът им на годност изтича след една до две години“, публикува Шантел в TikTok, цитирана от bTV.

Ако имате синтетичен модел, той трябва да се сменя на всеки шест до 12 месеца, докато ако имате възглавница с пух,сменяйте на всеки две до три години. Шантел казва, че за да направите теста на възглавницата си, е нужно да я сгънете наполовина. Задръжте така 30 секунди и пуснете. Ако тя веднага се върне в предишната си позиция, то значи все още не е време на я изхвърляте.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Mnogo-hora-se-razbolyavat-zaradi-vuzglavnicata-si-eto-kakvo-e-vazhno-da-znaete-1882897
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.