Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Децата да знаят поне два чужди езика, препоръчва Евросъюзът
Автор: Екип Burgas24.bg 12:42 / 29.08.2010Коментари ()504
© Burgas24.bg
Тригодишни родни малчугани вече сричат на английски. Все повече родители започват да записват децата си на чужд език от съвсем малки. Това заяви учителката Петя Янкова, която преподава на хлапета в забавачките. Дамата работи в една от най-големите фирми за чуждоезиково обучение у нас. При най-малките е много важно да свързват английския с положителни емоции и затова той се изучава с игри и песнички, коментира тя. Янкова показа нагледно как преподава на малчуганите на Фестивала на различните езици и култури. Тя разказа за 4-годишно дете гений, което научило английски от телевизията. Родителите му не знаели абсолютно никакъв чужд език и били много заети. Пепи цял ден стоял пред екрана и гледал програми на английски. За това дете трудно можеше да се предположи, че е българче, коментира Янкова.

Няма проблем още от най ранните месеци да започнем да говорим и на друг език на бебето, категорична е Емилия Славова. Тя допълни, че според ЕС всяко дете трябва да научи поне 2 чужди езика. Затова трябва да се започне от рано. Така хлапетата ще могат да овладеят и втори и трети език, коментира Славова.

Експертите са категорични, че няма връзка между владеенето на българския език и изучаването на чужд при малчуганите. Според тях, детето възприема новите фрази най-добре сутрин.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Decata-da-znayat-pone-dva-chuzhdi-ezika-preporuchva-Evrosuyuzut-187811
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.