Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Медведев: Ситуацията с пожарите в Русия е овладяна
Автор: Екип Burgas24.bg 09:33 / 21.08.2010Коментари ()348
©
Руският президент Дмитрий Медведев смята, че ситуацията с пожарите в Русия е овладяна. Властите са успели да се справят с тази беда, но от случилото се трябва да се извлекат сериозни уроци, заяви руският държавен глава. През последните дни са загасени 95% от пожарите в Русия. Въведеното извънредно положение в повечето руски региони е отменено.

Медведев заяви, че само в един регион се запазва извънредно положение в Рязанска област и то основно с превантивна и контролна цел. Президентът подчерта, че от случилото се трябва да се направят необходимите изводи. "Положението е под контрол, надявам се в най-скоро време напълно да се нормализира. Естествено от всичко случило се трябва да се извлекат сериозни уроци", подчерта Медведев. Сега в руската столица горят 288 пожара на площ от 90 000 декара. Летен дъжд и хладен фронт изчистиха небето над руската столица.

След летния дъжд, смогът над 9-милионния град изчезна. След повече от месец непоносими горещини, на московчани времето днес им се струва студено. Температурата в града от 13 градуса сутринта достигна до 19 градуса на обяд. Продължава да бъде горещо в южните райони и в Сибир.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Medvedev-Situaciyata-s-pozharite-v-Rusiya-e-ovladyana-186039
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.