Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областният управител: Никога не съм предлагал плажове за бедни и богати
Автор: Екип Burgas24.bg 14:03 / 20.08.2010Коментари ()1354
© Burgas24.bg
"Несериозно е да се твърди, че един областен управител може да предложи "частни плажове", тъй като по Конституция и Закона за държавната собственост плажовете са изключителна държавна собственост. В тази връзка съм изненадан, че ми се приписват идеи, за които дори не съм помислял и които по същество са противоконституционни," това заяви областният управител Константин Гребенаров във връзка с нашумялата идея да се отделят плажове за "бедни" и "богати", предаде репортер на Burgas24.bg.

"Най - сложното в съвременния свят е да се намери баланс между правата на различни социални групи. Малко са хората, които се ангажират с това да намерят компромисно решение, удовлетворяващо всички заинтересовани страни в даден проблем", каза още Гребенаров.

"Точно това е и причината дълги години да не бъде решен проблема със свободния достъпа на гражданите до плажа и собствениците на комплекси ол инклузив.

В качеството си на областен управител на туристическа област, каквато е област Бургас имам желанието и волята този проблем да бъде решен.

Една от идеите, които обсъждаме с представители на МРРБ, областните управители на останалите черноморски области, съвета по туризъм и други заинтересовани лица е да се направи обективна категоризация на плажовете. Да има плажове с национално значение, от местен характер и прилежащи към комплексите затворен тип, както е и в други туристически дестинации - Гърция, Турция, Италия.

Критиките и първосигналните реакции няма да решат проблема, нито ще подобрят условията за туризъм в България, така че призовавам да не се прави евтин пр, а всеки, които има конструктивни идеи да ги предложи", заяви областният управител.




Още по темата: общо новини по темата: 4
25.08.2010 »
24.08.2010 »
20.08.2010 »
19.08.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblastniyat-upravitel-Nikoga-ne-sum-predlagal-plazhove-za-bedni-i-bogati-185914
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.