Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Павлин Коджахристов: Работихме 6 месеца да разбием "Шейховете"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:00 / 20.08.2010Коментари ()16115
© Burgas24.bg
При специализирана полицейска операция "Шейховете" са задържани четирима служители на Министерството на вътрешните работи. Заместник-директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Павлин Коджахристов обясни, че са задържани общо четирима служители на ведомството, които са участвали в организираната престъпна група. "Групата, която извършваше продължителна престъпна дейност, беше много професионално обработена и добре организирана от служителите на МВР.

Работихме около шест месеца и задържахме групата в момента на извършването на кражба в особено големи размери. Групата използва един камион, който външно по никакъв начин не прилича на цистерна, и един водопровод, закачен към продуктопроводите на "Лукойл", които пренасят горива - бензин и нафта. Групата е работила доста време, докато успее подходящо да свърже водопроводната инсталация с продуктопровода. В този камион, който е с вместимост около 35 тона гориво, успяха да откраднат около десет тона гориво и бяха задържани в момента на кражбата", каза Павлин Коджахристов.

Продължават процесуално-следствените действия. Извършват се повторни огледи на камиона и на мястото на кражбата. В момента следователи и прокурори от Окръжна прокуратура Бургас извършват съответните действия. Взета е мярка от 24 часа полицейско задържане на участниците в групата. Продължават действията по установяване на други лица, които подпомагат групата в престъпната й дейност.

Политиката на министерството е - подобни служители да получават съответните присъди, бе категоричен Павлин Коджахристов, заместник-директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.

Специализирана полицейска операция "Шейховете" стартира рано тази сутрин. Задържани са около осем тона крадено гориво и шестима души. Сред тях са двама полицаи - Георги Богданов и Димитър Стойчев, които са инспектори на пристанището на "Нефтохим". Организатори на групата са Валентин Атанасов от Транспортна полиция и Валентин Станев от Първо РПУ Бургас. След разбиването на групата двамата избягаха в гориста местност край бургаското село Росен и по-късно бяха разкрити и задържани. На мястото на кражбата е задържан 38-годишният Георги Иванов. Той е криминално проявен, регистриран за кражби и отнемания на МПС.

Камионът с маскираната цистерна е бил ескортиран от два автомобила. В единия е задържан 41-годишният Петър Милчев. Той също е криминално проявен, регистриран за кражби и отнемане на МПС, и 30-годишният Стоян Златев. Той е с 15 криминални регистрации. Задържан е 21-годишен охранител, Калоян Атанасов, който не е криминално проявен. Операцията е съвместна на Дирекция "Вътрешна сигурност" МВР, ОД МВР Бургас, Жандармерията и със съдействието на охранителната фирма, охранявала "Лукойл".




Още по темата: общо новини по темата: 10
01.09.2010 »
31.08.2010 »
27.08.2010 »
27.08.2010 »
25.08.2010 »
22.08.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pavlin-Kodzhahristov-Rabotihme-6-meseca-da-razbiem-Sheihovete-185858
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.