Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ДЕЛА: Частна фирма изнудва наематели на общински имот в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 18.08.2010Коментари ()676
© Burgas24.bg
Близката до общинската администрация и коалицията на братя Диневи - МОРЕ ямболска фирма "ЛС-груп" ООД изнудва наематели на общински терен в Несебър. Това се казва в сигнал, подаден днес до Районната прокуратура в града от председателя на партия ДЕЛА Атанас Терзиев.

"Получихме сигнали от граждани, които имат павилиони под наем върху терен в Новия град. Целият терен е 976 кв. м, от които 320 кв. м са общинска собственост, а останалите доскоро бяха стопанисвани от кооперация "Юнона". Досега наемателите са плащали наеми на кооперацията, но наскоро с тях се свързали представители на фирма "ЛС-груп" ООД, които им представили договори с нови условия. В договорите те се представят за нов наемодател, а наемът е вдигнат близо три пъти", обясни Атанас Терзиев.

Той е поискал от прокуратурата да извърши проверка на каква база "ЛС-груп" изнудва местните хора, след като нито е собственик, нито наемател на терена. Една част от него е общинска, а за друга обявили се за наследници дълги години водели дела с кооперация "Юнона". Наскоро заявили, че са спечелили делата, тъй като самата кооперация се отказала от претенции за своята част. "За нас това е съмнително, затова настояваме прокуратурата да провери и как точно тази част от терена е върната на претендиращите се за наследници", допълни Терзиев.

Никъде няма данни нито за продажба на терена на "ЛС-груп", нито за предоставяне на част от него под наем на въпросната фирма от страна на наследниците. Затова е неясно на какво основание "ЛС-груп" изнудва местните хора и се обявява за наемодател, изтъкват от ДЕЛА.

Междувременно преди броени дни "наследниците" са поискали от общината да им продаде своята част от терена - 320 кв.м. Искането скорострелно е входирано за сесията на общинския съвет в петък от общинската администрация. В документите обаче има редица неясноти: "В приложената докладна записка наследниците се легитимират с решение на Бургаския окръжен съд от 1993 г., а пред Службата по кадастъра представят друго решение на Върховен касационен съд от 2006 г.", обяснява Терзиев.

Според него това разминаване, недопустимият натиск върху наемателите и услужливото поведение на общината като съсобственик навежда на съмнение за поредна далавера с общински имоти в Несебър, която ще остави без препитание редица семейства, които сега имат павилиони там. "Това е причината да искаме прокурорска проверка на случая", добавиха още от ДЕЛА. Съмненията на партията са, че зад форсираната покупко-продажба прозират интересите на близката до кмета и братя Диневи "ЛС-груп", а обявилите се за наследници са просто маша в ръцете на фирмата, която открито парадира, че е новият собственик на имота. От партията припомниха, че въпросната ямболска фирма "ЛС-груп" ООД е замесена в почти всички скандали с имоти и обществени поръчки през последната година, сред които спряната процедура от Комисията за защита на конкуренцията за изграждане на пътища в кв. Черно море за над 6 млн. лв., набързо уредилият се с акт-16 хотел "Мелницата" в началото на провлака към Стария град и сградата, намираща се на ул.Отец Паисий, за която от Дела подадоха сигнал до Бургаската окръжна прокуратура.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/DELA-Chastna-firma-iznudva-naemateli-na-obshtinski-imot-v-Nesebur-185458
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.