Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма смущения в електрозахранването по Южното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 13.08.2010Коментари ()521
© Burgas24.bg
Засега няма смущения в електрозахранването по Южното Черноморие, въпреки плановото изключване на 110-киловолтовия далекопровод "Ахелой" тази сутрин, съобщавато от електроразпределителното дружество EVN. От вчера се знаеше, че е възможно потребителите на фирмата от 5 до 7 ч. да са без електричество.

Между 5 и 7 часа тази сутрин далекопроводът "Ахелой" беше изключен. За да компенсират потреблението EVN включиха резервно захранване на мобилна подстанция "Каблешково" по схемата средно напрежение., съобщиха от компанията.

От фирмата съобщават, че по Южното Черноморие продължава да се отчита значително завишена консумация на електроенергия, което надвишава техническите възможности и капацитетите на електропреносната мрежа.

В края на юли счупен стълб на електропровода "Галатея" и съоръжение на електросистемния енергиен оператор оставиха без ток близо 56 000 клиенти по Южното и част от Северното Черноморие в разгара на туристическия сезон. Това постави хотелиерите пред заплаха от искове на летуващи. Впоследствие проверка на ДАНС показа, че има умишлени действия в прекъсването на електрозахранването без да посочат, обаче, виновни.

Източник: Ekipnews



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyama-smushteniya-v-elektrozahranvaneto-po-Yuzhnoto-Chernomorie-184330
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.