Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Руските туристи няма да си удължават визите
Автор: Екип Burgas24.bg 17:54 / 09.08.2010Коментари ()1715
© Burgas24.bg
Почиващите по южното черноморие руски граждани няма да се възползват от възможността да удължат престоя си в България с още месец. Това показа проверка на Burgas24.bg.

Ден след като българското външно министерство съобщи, че руските граждани, които са в България с цел туризъм ще могат, ако желаят, да удължат престоя си с до 30 дни след изтичането на туристическите им визи в туроператорските фирми са постъпили първите обаждания.

Представители на туроператорски фирма уточняват, че руските граждани не трябва да правят нищо друго, освен да заявят желанието си да удължат пребиваването си у нас в съответния офис. Визата ще се удължи автоматично с 30 дни.

Все още туроператорските фирми не са получили писмено съобщение от руското посолство, но очакват това да се случи до дни.

Наша проверка в курортния комплекс Слънчев бряг показа, че руските туристи желаят да останат у нас, но не всички имат тази възможност. Повечето са категорични, че биха останали ако има как да получат пари. Други смятат, че възможността е прекрасна, но се опасяват, че още следващата седмица трябва да се върнат на работа. Не липсват и такива, които споделят, че ще се възползват от възможността да разгледат забележителностите на България и затова ще останат.

Повечето хотелиери обаче в средата на август не са готови да приемат допълнително гости. Базата в големите комплекси е пълна и места няма.

Единствената възможност на руските туристи у нас, които все пак биха решили да останат заради пожарите в страната им е да се възползват от частните квартири и по-малките курортни селища в региона.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ruskite-turisti-nyama-da-si-udulzhavat-vizite-183518
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.