Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
60 лева месечно е таксата за стая с три легла на общежитие в "Асен Златаров"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:16 / 09.08.2010Коментари ()1194
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
60 лева на месец плаща един студент в университета "Проф. Асен Златаров" в Бургас за общежитие. Такъв е месечният наем в стая с три легла. Това каза  Тонка Тончева, която отговаря за социално-битовото снабдяване в университета. Ако студентът ползва легло в стая с две легла, наемът е малко по-висок - 78 лева на месец. Бургаският университет стопанисва общо три общежития, като общият брой на леглата е около 1 000.

На този етап състоянието на материалната база е задоволително, а тази година не предстои обновяване, тъй като не се предвидени средства за това. В момента върви кампания за подаване на документи за кандидатстване в общежитие. В рамките на седмица 300 кандидати са подали документи, а по думите на Тончева интересът е голям. По думите й над 90% от студентите в университета се настаняват в общежитие. Условията за прием са студентът да има минимален успех 3.00. Декларира се и доходът, но той не е критерий при класирането, посочи Тончева.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/60-leva-mesechno-e-taksata-za-staya-s-tri-legla-na-obshtezhitie-v-Asen-Zlatarov-183430
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.