Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Скопски вестник: България е най-евтината туристическа дестинация на Балканите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:54 / 09.08.2010Коментари ()673
© Burgas24.bg
България продължава да e най-евтината туристическа дестинация на Балканите, пише македонският вестник "Вечер". Нощувката за десет дни на Черно море струва средно 70 евро. Ако сте по-упорити, ще намерите и за 40, продължава вестникът.
Обядът, който включва салата, върви 2 евро, бирата - по-малко от 1 евро.

По-скъпи са само цигарите. След като България стана част от Европейския съюз, те се търгуват за 2,5-3 евро, констатира "Вечер".

Черна гора предлага настаняване от 60 евро в стая до 400 евро в луксозен апартамент. Храната е по-скъпа от България. Един сандвич струва 1,5 евро, на същата цена е и бирата. Цигарите са с 10% по-евтини от Македония, изчислява скопският всекидневник.

И Гърция не е толкова недостижима. На едно от най-атрактивните места - остров Корфу, полупансионът за 10 дни струва 250 евро. Тасос, според "Вечер", има най-добри оферти - полупансионът за 10 дни е на цена 120 евро. Там можете да ядете дюнер за 2 евро и да пиете бира на същата цена.

Хитът тази година, според изданието, определено е Албания. В момента там има 1,5 млн. туристи, а цените и отношението на персонала са несравними с тези в Македония.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Skopski-vestnik-Bulgariya-e-nai-evtinata-turisticheska-destinaciya-na-Balkanite-183368
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.