Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Spirit of Burgas, ден 2: Експериментаторите UNKLE и Everlast от House of Pain
Автор: Екип Burgas24.bg 18:46 / 01.08.2010Коментари ()1067
©
По-малко от две седмици остават до третото издание на един от най-добрите музикални фестивали в Източна Европа - Spirit of Burgas. Само за трите издания от 2008-а до сега, Спирита се издигна от чисто нова непозната идея до дългочакан фест от меломани от цяла Европа, какъвто е сега. След като миналата година на бургаския плаж забиваха Faith No More, Fun Lovin Criminals и The Crystal Method, тази година отново ще очакваме актуални групи, които да създадат уникален купон. Бургас се оформя като единствения град в България, извън София, в който идват групи, които все още са близо до своя пик, а не лежат на стари лаври.

Burgas24.bg, като един от медийните партньори на събитието, реши да ви предостави в трите недели до феста част от групите, които ще забиват на плажа. Трите фестивални дни - 13, 14 и 15 август са доста разнообразни и предлагат на меломаните с различен вкус невероятно изживяване. Вторият ден пази своите изненади, като със сигурност няма да разочарова истинските фенове на музиката. Първи на главната сцена ще излезнат

UNKLE

Британските трип-хоп експериментатори са записвали изключително разнообразна музика. Популярни са с куп колаборации със световноизвестни артисти, сред които Том Йорд от Рейдиохед, Майк Ди от Бийсти Бойс, Джейсън Нюстед от Металика и Ричард Ашкрофт от Дъ Върв. Най-успешният им албум, достигнал четвърто място в класациите е Psyence Fiction, най-популярното парче от който албум е Rabbit in Your Headlights, станал изключително известен и с клипа си, спечелил куп награди.

EVERLAST

Друг хит на съботната вечер ще бъде Everlast - бившият вокал на известната хип-хоп банда House of Pain. Издалият пет албума американец е носител и на Грами за "Най-добър рок пърформънс на дуо или група", заради колаборацията си с Карлос Сантана в "Put Your Lights On". Най-популярен на публиката е с хита си What It's Like, за която има номинация "Грами", въртян много и в България през 1998-а.

OSTAVA

Последни на главната сцена в събота ще се качат Остава. Една от най-популярните бг-алтърнатив-рок групи със сигурност няма да разочарова феновете. Автори на 5 албума и носители на куп награди из българската сцена. Най-известните им парчета са Ще останеш ли със мен, Мъничко човече, Мини тяло, Шоколад и много други.

Ето и останалите групи, които ще забиват на другите сцени в съботната вечер, сред които специално внимание трябва да се обърне на DJ Shadow, Wickeda, Svetlyo and The Legends, а и на всички останали, за които ви остане време:

*MAIN STAGE DANCE ARENA*

DJ SHADOW
SOLARDIP
CHAVES

*JACK DANIELS ROCK STAGE*


WICKEDA
SVETLYO & The Legends
OTRIAD 13
KARTZER
SPECIAL GUEST TBA
BOOZE BROTHERS
DEFAULT

*HA TЪMHO STAGE*
ЕTHNO & BALKAN night


DJ DHARBA
SAMBA BAND
ORATNICA

*GO DUTCH*


Carlos Valdez
Esther Duijn
Anonym (Live)
Local Warm Up DJ

*BLUES AND JAZZ STAGE*


TO BE ANNOUNCED

*ZION LIONZ STAGE*


MELODY ROOTS
ZionLionz
Ragga One feat.Zigg
JaGWaR(live)
Dopotamix Soundpista
INVOKE

*PERFORMERS ARENA*


TO BE ANNOUNCED




Още по темата: общо новини по темата: 55
05.11.2010 »
14.10.2010 »
07.10.2010 »
22.09.2010 »
21.09.2010 »
20.08.2010 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Spirit-of-Burgas-den-2-Eksperimentatorite-UNKLE-i-Everlast-ot-House-of-Pain-181699
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.