Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Приморско отново си иска плажовете
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 29.07.2010Коментари ()483
©
"По повод на проявения интерес и безпокойство от страна на структурата на СДС в Приморско кой носи отговорност за стопанисването и охраната на "Северния плаж" в града бих искала да припомня, че плажната ивица е изключително държавна собственост. За стопанисването на ивицата, която е под юрисдикцията на МРРБ, вече са проведени концесионни процедури, има спечелили и съотвено изгубили процедурите, текат и обжалвания", това заяви кметът на община Приморско Лилияна Димова, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Според действащата нормативна уредба и законодателство община Приморско не е страна по тези спорове.

Готови сме да предоставим на проявилите интерес цялата кореспонденция между общинска администрация и областна управа Бургас, от която става ясно, че следим внимателно случая.

За да не се получават повече такива конфликти и напрежения, отправяме отново предложението си плажните ивици да преминат за стопанисване към общините.

По този начин отговорността за поддържането им няма да се размива и губи. Община Приморско има достатъчно потенциал и капацитет, за да развива и управлява успешно своите плажове.

С удоволствие бихме приели подкрепата на СДС Приморско, като представители на управляващото мнозинство, да инициират законодателни промени в тази посока", каза още кметът.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Primorsko-otnovo-si-iska-plazhovete-181102
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.