Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Три села в община Царево празнуват в събота
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 29.07.2010Коментари ()512
© Burgas24.bg
Три села в Община Царево ще празнуват в събота - Деня на Св. Илия в Кости и Велика и на Св. Марина - в Изгрев, предаде репортер на Burgas24.bg. Най-много гости очакват в село Кости. Кметът Илия Язов съобщи, че за традиционния панаир в селото обикновено идват около 2000 гости от региона, сред тях и гости от Гърция. Местните празници продължават да са в основата на културния обмен между двете общини Царево и Мелики.

Началото на празника е в 20.30 ч. Ще пеят народните певици Златка Ставрева и Катя Сиракова и солисти от местни фолклорни състави. От 10.30 ч. са нестинарските игри.

Очаква се на 31 юли да дойдат и много чуждестранни летовници от Царево, заинтригувани най-вече от природните забележителности в района. Туристите обикновено посещават църквата "Св. Св.Кирил и Методий" и прочутите местности.

От село Кости тръгват четири екопътеки. Най-популярната е "Кренеро" / в превод означава студена вода/ - Големия бук в Странджа / той е на около 300 години/- местността "Св. Богородица" със забележителност "Казанчето"- естествен басейн, образувал се от издълбана в скалата дупка с дълбочина 4 м. Съществува от незапомнени времена.Друга забележителност в Кости е местността "Дядо Вълчо" с най-големия масив от средиземноморското растение пирен и други защитени растителни видове. Местността се намира североизточно от селото, от нея се виждат двата най-високи върха в Странджа - "Махиада" и "Караман баир".



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Tri-sela-v-obshtina-Carevo-praznuvat-v-subota-181005
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.