Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Голям интерес от бургазлии към безплатните уроци по салса
Автор: Екип Burgas24.bg 12:33 / 28.07.2010Коментари ()642
© Burgas24.bg
Изключително голям интерес към безплатните уроци по салса и народни танци отчитат от Младежки културен център - Бургас, каза  директорът на Центъра Веселка Тодорова. Повече от 40 човека тренират салса, а обучаващите се по народни танци са близо 25. От МКЦ-Бургас са изненадани от огромния интерес към инициативата и то в средата на лятната ваканция. Уроците по танци стартираха от 26 юли и ще продължат до 26 септември.

"Нашето желание е края на месец септември да направим конкурс за най-добре танцуваща двойка", посочи Тодорова. Обучението е предвидено за периода на ваканцията като включва ученици, студенти и младежи, както и младежи по дух т.е. възрастова граница няма, всички са добре дошли. "Непрекъснато се обаждат хора. Допускаме, че ако продължи нарастващия интерес още един ден от седмицата ще включим за народни танци и салса за да бъдат удовлетворени всички искания на младежите от Бургас", каза директорът на МКЦ-Бургас.

В момента ентусиастите се обучават в две групи за салза и народни танци. Заниманията по салса са в понеделник и сряда от 18 до 19 часа, вторник и четвъртък са народните танци. Ръководител на салсата е Добрина Паричкова от клуб "Бургас 75", а ръководител на народните танци е Ивайло Лъчезаров от Национален фолклорен ансамбъл "Странджа". В момента се обучават 65-70 души като интересът към салсата е малко по-голям, отбеляза Тодорова. Най - възрастния участник е около 50 годишен, най-малките танцьори са трети - четвърти клас. "На младите интересът е по-голям, особено в народните танци, където предимно ученици са проявили интерес. Много по-ранно през следващата ваканция ще разработим стратегия, която ще включва не само народни танци и салса, но и рисуване, стъклопис и батик", обобщи Тодорова.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Golyam-interes-ot-burgazlii-kum-bezplatnite-uroci-po-salsa-180732
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.