Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осигуряват възможност за личностно развитие на децата в институциите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:03 / 28.07.2010Коментари ()330
©
Трябва да се осигури възможност за личностно развитие на децата и кариерно развитие на работещите в специализираните институции, каза заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова при откриването на конференция за реинтеграцията и социалното включване на младежите от домовете за деца, лишени от родителска грижа, в хотел "Радисън" вчера.

В специализираните институции в България живеят 7000 деца, от които 700 ще излязат тази година, отбеляза заместник-министър Симеонова. Тя уточни, че индивидуалната грижа и "личния проект" за бъдещо развитие трябва да са водещи в подготовката на младежите за напускането на специализираните институции. Сред целите на МТСП са създаването на социални услуги в подкрепа на семействата и рисковите групи, посочи заместник-министър Симеонова като уточни, че на изведените от специализираните институции деца ще се осигури семейна или близка до семейната среда.

По време на конференцията бе представено проучване на обществените нагласи в регионите Русе и Хасково към децата в специализираните институции.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Osiguryavat-vuzmozhnost-za-lichnostno-razvitie-na-decata-v-instituciite-180708
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.