Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха емблематичния банков обирджия "Кемпеса" в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 14:18 / 17.07.2010Коментари ()694
© Burgas24.bg
Под прякора Кемпеса се крие името на Стойне Ставрев. Емблематичният крадец е бил задържан в Слънчев бряг и вече е извършено разпознаването. По първоначални данни, Кемпеса е заподозрян за кражби от банкови сейфове в Благоевград на стойност от около 1,5 милиона лева. 

В края на април 2009 година полицията в Благоевград получи сигнал за мистериозна кражба на пари от две касети в банков трезор. Сигналът за кражбата е подаден от благоевградчанин, който отишъл в трезора да си провери касетата.

Когато я отключил обаче, установил, че парите му липсват. При направения оглед полицаите не са открили следи от взломяване на сейфа, което предполага, че в него е проникнато с подправен ключ. Разкрито е, че са изчезнали над 100 000 лева от друга касета. Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Благоевград и служители на банката призоваха всички клиенти, ползващи касети, да се явят и в присъствието на банкови експерти и полиция да проверят дали има още липси. Разследването е в начален етап, казаха от полицията, докладвано е на прокуратурата, проверяват се касетите, съобщиха от ОД МВР - Благоевград.

През декември 2008 година полицейските бюлетини регистрираха друг случай на голям банков обир от трезор в Благоевград. Тогава изчезнаха около 778 000 лева. Криминалистите не са установили данни за взломяване при огледите на местопрестъплението. Работеше се по няколко версии за установяване на извършителите на кражбата. Не е изключено обирът да е дело на вътрешен човек, тъй като нито ключалката, нито електронното устройство са разбити, коментираха тогава запознати с разследването.


Източник: радио "Фокус"- Пирин


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zadurzhaha-emblematichniya-bankov-obirdzhiya-Kempesa-v-Slunchev-bryag-178038
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.