Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ансамбъл "Българе" изправи Бургас на крака
Автор: Екип Burgas24.bg 11:18 / 16.07.2010Коментари ()952
© Burgas24.bg
Спектакълът "Това е България" на ансамбъл "Българе" изправи Бургас на крака публиката след представлението си в Летния театър. Аплодисментите на зрителите не стихваха по време на целия спектакъл, който продължи повече от два часа в Бургас. Всеки танц, всяка песен от различните области на страната ни бяха придружавани с непрекъснати ръкопляскания. Ритмите от Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия караха хората да настръхнат, да пляскат в ритъма на музиката.

След този спектакъл всеки отново преоткри страната ни, нейното невероятно богат уникален фолклор, толкова различен и красив на едно толкова малко като територия място като България. Затова и не е чудно,че излизайки от залата, след тези два часа силни емоции лицата на посетителите грееха, а на въпроса какво е чувството повечето казваха че нямат думи да опишат това, което чувстват."Прекрасно!", "Много съм развълнувана!", "Вълшебно!, "Удоволствието е невероятно! Това, което виждаме, дава заряд за дни напред, едни творци, които правят така ,че българското да бъде запалено отново и да гори вечно!", "Чувствам се прекрасно и горда, че съм българка! Разплаках се на няколко пъти! Това беше впечатляващо и ме разтърси от дъното на душата ми!"

Това са думи на зрителите, които излизаха от Летния театър на Бургас. Тези думи показват, че ансамбъл "Българе" е постигнал това което цели - да ни направи повече българи. Концертът снощи в Бургас бе посветен на 80 годишнината на българския актьор Георги Черкелов, а продуцентът и хореографът на спектакъла Христо Димитров, каза че е благодарен на публиката за подкрепата и обеща и следващата годишнина на актьора да бъде отбелязана в Бургас. Турнето на ансамбъл "Българе" продължава и в страната, и ще е загуба за всеки, ако си спести чувството на гордост и родолюбие, което танцьорите така щедро пръскат на сцената.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Ansambul-Bulgare-izpravi-Burgas-na-kraka-177775
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.