Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Годината е лоша за хлебопроизводството, смятат браншовици
Автор: Екип Burgas24.bg 15:11 / 13.07.2010Коментари ()471
© Impact Press Group
Председателят на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в Бургас Красен Хлебаров каза, че годината е лоша за хлебопроизводството. Лошото качество на зърното, заради валежите води до лошо качество на брашното. За да се преодолее това в производството на хляб ще бъдат използвани подобрители. Това няма как да не се отрази на вкусовите качества на хляба от една страна, но е възможно и да се отрази на цената, тъй като подобрителите са скъпи.

На въпрос да очакваме ли след месеци увеличение на хляба Хлебаров каза, че не може да се ангажира с прогнози. Увеличението на газта също се е отразило негативно на хлебопроизводството, независимо че за сега производителните не са повишили цените, но това се отразило на самите фирми.

"Забавяме осигуровки, кредити, ДДС - абсолютно всичко. Не мога да прогнозирам за фалити и закриване на фирми, но може би и ще има. В момента между 50 и 65 стотинки е доставката на хляб в магазинната мрежа и не виждам кой хлебопроизводител с кредити, който си плаща данъци и осигуровки може да издържи", каза Хлебаров. По думите му първите шест месеца са показали, че годината е много лоша за хлебопроизводителите и не вижда как нещата могат да се оправят в следващите месеци.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Godinata-e-losha-za-hleboproizvodstvoto-smyatat-branshovici-177099
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.