Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проливните дъждове не са се отразили негативно на лозовите масиви в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 14:04 / 13.07.2010Коментари ()561
Към момента няма сериозни проблеми с лозовите масиви в Бургаско. Това каза  Марин Иванов, който е председател на местна земеделска кооперация. В момента лозята в добро състояние. "Нашата стратегическа цел е да опазим преди всичко реколтата от гроздето. Ако имаме затруднения в бъдеще, вероятно ще се проведе едно или две пръскания повече спрямо сушавите години, ако имаме затруднения повече, използваме авиационната техника", обясни земеделецът. По думите му в момента е сериозен най-вече проблемът със зърнените култури, където вероятно ще има голям спад в добивите. Падналото количество валежи е от порядъка на 125 л/кв.м.

"Това влияе крайно неблагоприятно особено върху есенните посеви и много ни затруднява при опазване на реколтата от лозята. Добивите ще паднат рязко, тъй като има вторично заплевеляване, не може да се жъне, ще има много аварии по комбайните", описа настоящата ситуация Иванов.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prolivnite-duzhdove-ne-sa-se-otrazili-negativno-na-lozovite-masivi-v-Burgasko-177076
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.