Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Добрата работа на правителството на ГЕРБ ще донесе 5 852 993 лв. в Община Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:41 / 11.07.2010Коментари ()542
В Община Поморие за първи път ще се реализира европейски проект по оперативна програма. Това ще се случи благодарение на отпушените фондове при управлението на ГЕРБ и работата на народните представители от Бургаски регион.

5 852 993, 70 лева ще постъпят по оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013. Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали". В конкретния случай с тези пари ще бъде обновена образователната инфраструктура на Община Поморие.

ЦДГ "Детелина" в град Ахелой ще бъде основно ремонтирана и преобзаведена. ЦДГ "Сребърно звънче" в село Страцин също ще бъде реконструирана, преобзаведена, но има отпуснати средства и за надстройка.

Пълна реконструкция и преустройство ще претърпи ПГ по туризъм "Алеко Константинов" (бивш техникум по туризъм)."За мен е чест да мога да работя успешно за моя роден край. Всички видяхме как проектите на Община Поморие не се финансираха поради липса на доверие от страна на Европа в правителството на Тройната коалиция. Ние от ГЕРБ не само показахме нов морал, а и работим упорито за това у нас да се реализират проекти като този. Гимназията по туризъм е емблематична за региона, а е в окаяно състояние. Съвсем скоро това ще се промени и за учениците отново ще е удоволствие и гордост да казват, че са нейни възпитаници", каза народният представител от Поморие Иван Алексиев



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dobrata-rabota-na-pravitelstvoto-na-GERB-shte-donese-5-852-993-lv-v-Obshtina-Pomorie-176607
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.