Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
300 000 плътни кубика дърва за огрев са определени за Бургаски регион тази година
Автор: Екип Burgas24.bg 17:39 / 06.07.2010Коментари ()482
© Impact Press Group
300 000 плътни кубика дърва за огрев са определени за Бургаски регион тази година от целия лесовъден фонд, каза  директорът на Регионалното управление по горите (РУГ) в Бургас инж. Румен Желев. От това количество 5 % са определени за нуждите на местното население, което означава 15 000 плътни кубически метра дървесина. Останалите са предвидени за свободна продажба. Всяко горско стопанство е отделен стопански субект и ръководителите на горските стопанства определят цената на дървата за огрев, допълни Желев.

По думите му обаче тази цена не може да е под себестойността на дървесния материал. Предвид това, че в бургаския горски фонд има предимно широколистна дървесина се продава предимно дъб. Цената за кубик е между 32-34 лева за различните стопанства, каза още директорът на РУГ- Бургас. Вече няма защитни минимални цени и пазарът определя цената на дървата за огрев каза Желев. Докато стигне до пазара естествено цената на дървата за огрев се повишава. Тя зависи също от това и на какво разстояние се извозва добитият материал.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/300-000-plutni-kubika-durva-za-ogrev-sa-opredeleni-za-Burgaski-region-tazi-godina-175511
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.