Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Намалят броя на работещите в Коджакафалията
Автор: Екип Burgas24.bg 16:46 / 24.06.2010Коментари ()380
© Burgas24.bg
С шест души ще бъде намален броят на работещите в ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията" в Бургас от началото на следващия месец. Това решиха на днешното си заседание бургаските общински съветници. Предварително утвърдената бройка на работещите в дома за 2010 година е 43-ма, както със сегашното намаление те стават 37. Причина за това намаление в щатните бройки в дома е намаленият капацитет на социалното заведение. Със заповед на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане от 2010 година капацитетът на дома е намален от 110 на 72 места. Освен това с писмо от министъра на финансите е намалена и бюджетната субсидия със 184 281 лева за държавно делегирана дейност на дома.

На днешното си заседание съветниците приеха и отчета на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

С 42 гласа "За" местният парламент реши още в Морската градина на "Алеята на възрожденците" да бъде изграден бюст паметник на големия български поет и писател Иван Вазов. Общинската администрация ще предприеме всички законоустановени действия по проектиране и изграждане на паметника. Докладната записка е внесена от групата на "Независимите". Необходимите финансови средства за проектирането и изграждането на паметника ще се предвидят при актуализацията на бюджета на община Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Namalyat-broya-na-raboteshtite-v-Kodzhakafaliyata-172999
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.