Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Созопол върви с около 30% назад при изпълнението на бюджета
Автор: Екип Burgas24.bg 16:06 / 23.06.2010Коментари ()375
© Burgas24.bg
Не е много цветущо положението в община Созопол. С орязването на бюджета нещата са наистина трудни. По отношение на изпълнението на бюджета на Община Созопол вървим с около 30% назад. Това каза Панайот Рейзи, кмет на Община Созопол. Според него, ако тенденцията продължи по същия начин, към края на годината може да стигне и на 50% неизпълнение на бюджета.

"Това е опасно. И ние като държавата ще вземем мерки - ще посегнем на заплатите, ще съкратим служители, ще прекратим всякакви капиталови действия, за да може да приключи това, което сме започнали. Ще намалим разходите за служебните коли по отношение на бензина, ще съкратим разходите за бензин. След декември месец идват месеците януари, февруари и март, които за Созопол са мъртви месеци", каза Панайот Рейзи. Кметът на Созопол каза, че в началото на годината в Община Созопол са продали земя и от там имат приходи в общината.

"Но всичко общо на всичките единици сме с 30% надолу. Тук говоря за данък върху движимото, върху недвижимото имущество, данъкът върху сделките, който се получава от общините при всяка сделка", каза още той.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Sozopol-vurvi-s-okolo-30-nazad-pri-izpulnenieto-na-byudzheta-172670
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.