Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Светият Синод скочи на гейовете, не им дава да правят парад
Автор: Екип Burgas24.bg 16:48 / 22.06.2010Коментари ()490
© Burgas24.bg
Светият Синод на Българската православна църква се обяви срещу предстоящия гей парад в София на 26 юни. Синодът излезе по този повод със специално изявление.

В него се казва:

"Във връзка с предстоящия на 26 юни 2010 г. гей-парад в София Светият Синод, клириците и православните християни - членове на светата Българска православна църква, категорично се противопоставят на тази публична, безцеремонна и срамна демонстрация на содомския грях, изявата на който нарушава правата им. Той има гибелни последици за физическото и духовното здраве на хората, руши традиционните устои и ценности на българския народ и внася съблазън в мирогледа на нашите деца и младежи.

Светият Синод призовава властимащите да забранят провеждането на това Содомско сборище, а гражданите - да не участват в тази "мерзост на запустението" (Дан. 9:27), която си позволява да се противопостави на реда, вложен в нас и света от Бога - Творец на всичко видимо и невидимо.

Призоваваме родителите да предпазят децата си да бъдат свидетели на тази голяма съблазън.

Нека всички изразим своето несъгласие с тази проява, която нарушава богообразното достойнство на човешката личност, възвишеното значение на семейната любов между мъжа и жената и устоите на обществения морал.

Отправяме молитва към всеблагия Бог за вразумление, покаяние и изправление на обладаните от този смъртен грях и за приобщаването им към спасителните евангелски истини, тъй като са "блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога" (Мат. 5:8) и ще се приобщят към чистата любов, радост и красота на Божието царство."

Източник: в. "Труд"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Svetiyat-Sinod-skochi-na-geiovete-ne-im-dava-da-pravyat-parad-172436
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.