Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областният се срещна с посланика на Финландия
Автор: Екип Burgas24.bg 17:40 / 18.06.2010Коментари ()1031
©
Днес Областният управител Константин Гребенаров се срещна с
Н.Пр. г-жа Таря Лайтиайнен, Посланик на Финландия в България. Сред гостите бяха още г-н Красимир Ганчев, Почетен консул на Финландия в България и капитан Никифор Герчев от Почетното консулство.

В началото на срещата, след като поднесе красив букет на дамата, г-н Гребенаров ги запозна със социално икономическата характеристика на Област Бургас, с перспективите и приоритетите й на развитие, както и с възможностите за инвестиции в региона.

Н. Пр. г-жа Таря Лайтиайнен благодари за изложението и сподели, че по време на пътя, наближавайки Бургас е била приятно изненадана от вида на обширните площи с насаждения - лозя, череши, праскови и ябълки, гледка, каквато на север, в нейната родина, не може да се види. Тези дни освен южното Черноморие тя ще посети и северното, ще се срещне с туроператорите, местните и регионални власти и ще обсъди с тях проблемите, които най-често притесняват финландските туристи, посетили България - най-вече сигурността и защита от посегателство. Тя пое ангажимент, пред сънародниците си, да разпространява неоспоримия факт, че по своите исторически ценности България е на 3-то място след Гърция и Италия, че най-древните градове се намират в нашата област и са под защита на ЮНЕСКО, но според нея - за това трябва да подготвим информация и рекламни материали и да ги популяризираме в съответните държави.

В края на визитата областният управител изказа благодарността си пред Посланика на Финландия, че страната й винаги е подкрепяла България в усилията й да се присъедини към ЕС. Нека не забравяме, че бяхме поканени за преговори при първото председателство на ЕС от Финландия през 1999г., а при второто през 2006 г. бе потвърдено присъединяването ни.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblastniyat-se-sreshtna-s-poslanika-na-Finlandiya-171678
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.