Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представиха финалните резултати по проекта "Училището в моя роден град Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:42 / 17.06.2010Коментари ()928
©
Финалните резултати от проекта на Община Бургас "Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо" бяха представени, днес /17 юни/, на нарочна пресконференция в заседателната зала на Община Бургас.

В срещата взеха участие заместник - кметът по образование и култура на Община Бургас Йорданка Ананиева, Неди Абрашева координатор по I направление "Ритуализация на училищния живот", Бочко Бочев - координатор по II направление "Развитие на клубове по драма и сценични изкуства", Мариана Стефанова - координатор по III направление "Екология и устойчиво развитие", ръководители на ученически отбори и ученици, взели участие в дейностите по проекта.

По време на срещата бяха представени сборникът "История и съвременност", в който са публикувани проучванията за историята, символите и ритуалите на 22 бургаски училища, конкурсите за есе и рисунка на тема "Моят роден край", диск, съдържащ 22 ученически презентации, филмът на тема "Моят роден край Бургас" и ученическото помагало "Екология и устойчиво развитие". В помагалото са поместени проведеният конкурс за снимка на тема "С обич и грижа за земята" и междуучилищният фестивал "Празник на младия еколог".

"Проектът помогна на децата да научат повече за историята, обичаите и традициите на своите училища и на града, в който живеят, да пазят природата и чистотата му, и да развият своя артистичен талант", заяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева и допълни "но най-важният резултат бе постигнат - дейностите показаха, че Бургас има много талантливи деца, които обичат града си и ще останат тук".

Проектът е на стойност 315 000 лв. и се финансира от ОП "Развитие на човешките ресурси" от Европейския социален фонд. В него взеха участие общо 1470 ученици от 37 училища в Бургас, което превръща проектът в най-мащабния за Бургаска област по тази оперативна програма. В рамките на 9 месеца бяха създадени 43 училищни клуба по три направления - Ритуализация на училищния живот; развитие на клубове по драма и сценични изкуства; изграждане на клубове за устойчиво развитие и екология.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Predstaviha-finalnite-rezultati-po-proekta-Uchilishteto-v-moya-roden-grad-Burgas-171324
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.