Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разпитаха основния свидетел по делото срещу Лисичков, чакат присъда утре
Автор: Екип Burgas24.bg 12:05 / 17.06.2010Коментари ()2129
Въпреки отсъствието на двама адвокати - на бащата на Голямата Рижа, адвокат Марковски и единия от защитниците на Петко Лисичков Окръжният съд в Бургас днес гледа процеса, предаде репортер на Burgas24.bg. По време на делото срещу бившата барета в съда днес не се явиха две от вещите лица по процеса поради служебни ангажименти. Съдията Мелконян разпита основният свидетел на инцидента на 20 септември миналата година Данко Тодоров.

Мъжът от ромски произход разказа, че докато бил до казаните за смет чул три изстрела , които първоначално помислил за пиратки хвърлени по деца. След това обаче видял лежащият на асфалта Калоян Стоянчов, когото помислил за пиян. Отишъл до него и видял, че на същият от ушите и устата му тече кръв. След това подсъдимият Лисичков го помолил да остане с него и да изчака полицията, като каже че бил нападнат.

Свидетелят отрече да е видял ситуацията при която Голямата Рижа е бил убит, но пред съда разказа последвалите действия. Тодоров обясни, че прителите на убития са правили опити в присъствието на вече пристигналата патрулна кола да нападат с ножове Лисичков, след това опитите са продължили и когато обвиняемият бил вкаран в полицейската патрулка. Той разказа, че тримата приятели на убития хвърляли и камъни по пристигналата линейка.

Пред съда свидетелят обясни, че трупът на Калоян бил по корем, но не успя да си спомни, кога и кой го е обърнал по гръб. Той си спомни още, че експолицаят е спирал няколко леки автомобила, минаващи покрай мястото на инцидента, но не успял да чуе какво точно им казвал. Очаква се утре да бъдат плеадоариите на защитата. Вероятно утре ще бъде произнесена и присъдата.




Още по темата: общо новини по темата: 61
29.01.2016 »
03.11.2011 »
04.05.2011 »
11.04.2011 »
28.09.2010 »
13.09.2010 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Razpitaha-osnovniya-svidetel-po-deloto-sreshtu-Lisichkov-chakat-prisuda-utre-171275
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.