Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НАП следи туристите, пристигащи на Летище Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:18 / 15.06.2010Коментари ()1003
© Burgas24.bg
Румен Шарпов, директор на НАП Бургас
От днес Националната агенция за приходите разполага с офис на Летище Бургас. От там ще се извършва денонощен контрол на част от веригата, свързана с пребиваването на чуждестранни туристи у нас. Проверките ще се извършват съвместно с Гранична полиция и Летище Бургас. Целта е да се избегне укриване броя на туристите, преминаващи през нашата граница.

Как ще става контрола: още при самото посрещане на чуждестранните туристите на аерогарата, туроператорите ще са задължени да попълват и предават бланка, в която ще трябва да посочват броя на туристите, които посрещат. В документа ще трябва да се дава още информация коя автобусна фирма и с колко автобуса извършва трансферите на гостите. Посочва се и къде ще отседнат по време на пребиваването си у нас.

По думите на директора на ТД НАП - Бургас Румен Шарпов инициативата не е случайна :. "Може би ще се запитате защо откриваме офис точно на летище Бургас. Преди месец и половина започнахме да правим анализ на развитието на браншовете през последните две години. Започнахме от строителство, транспорт, търговия, туризъм, посредническа дейност и навсякъде тотално резултатите вървяха надолу. При този анализ стигнахме до извода, че ако тази година отделим сили, за да наблюдаваме строителството сигурно ефектът ще бъде съвсем малък. За това решихме да обърнем внимание на това, което най-много ще се развива през това лято по нашия регион - туризма. Направихме и друг анализ, какво е било състоянието на туристопотока през изминалите години и за това се наложи и вече разполагаме с договорите и данните на всички туроператори, които имат договори с Летище-Бургас и ще обслужват пристигащите туристи. Имаме списък на всички превозвачи, които ще участват в тяхното извозване. От самите туроператори ще получим данни къде ще бъдат настанявани, което означава, че в края на сезона ние ще имаме една пълна картина за това, което се е случило на територията на НАП- Бургас".

След бургаското летище по думите на Шарпов подобни акции ще започнат и по другите аерогари в страната.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/NAP-sledi-turistite-pristigashti-na-Letishte-Burgas-170838
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.