Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
30 ученици на финала на състезанието за птиците на БДЗП
Автор: Екип Burgas24.bg 10:52 / 10.06.2010Коментари ()455
© БДЗП Бургас
30 ученици от средните училища в Бургас и региона се класираха за финалния кръг на олимпиадата по Орнитология, организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Финалът на състезанието за птиците ще се проведе в Природозащитен център "Пода" на 12 юни (събота) 2010 година.

Най-добрите 30 ученика ще се състезават за традиционната голяма награда - бинокъл, която ще бъде заслужена от този, който покаже най-добри познания за биологията и екологията на птиците, обитатели на Бургаските езера.

Класиралите се до 5 място участници в олимпиадата по Орнитология ще получат за награди и тениски с видове птици, които се срещат в езерата, а първите 10 млади орнитолози ще вземат участие в екскурзия - обиколка на Бургаските езера, която ще се състои на следващия ден - 13 юни (неделя).

Всичките 30 участници ще бъдат отличени традиционно с грамоти за успешното им представяне в състезанието за птиците, както и ще получат много други награди.

Финалът на олимпиадата по Орнитология ще се проведе в два кръга. В първият учениците ще трябва да се преборят с решаването на тест, включващ въпроси за живота, биологията и екологията на птиците и след това ще трябва да се справят с практическа задача - разпознаване на 10 вида птици по снимков материал.

В края на състезанието за участниците са подготвени изненади от организаторите - специална почерпка и наблюдение на птици в защитена местност "Пода".

Състезанието за птиците се провежда за дванадесетта поредна година от БДЗП в страната. Тази година в Бургас олимпиадата се провежда като част от дейностите от образователната програма по проект "Живот за Бургаските езера" към програма LIFE+ на Европейският съюз.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/30-uchenici-na-finala-na-sustezanieto-za-pticite-na-BDZP-169559
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.