Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Близо 300 участника от 12 страни ще се включат в Европейска седмица на кинологията
Автор: Екип Burgas24.bg 18:52 / 09.06.2010Коментари ()615
© Burgas24.bg
Близо 300 участника от 12 страни ще се включат в Европейска седмица на кинологията в Бургас. Това каза Аврам Петков, зам. - председател на Международен киноложки съюз и председател на Български републикански киноложки съюз. Организатори на киноложкия шампионат, който ще се проведе от 12 до 20 юни в Парк "Езеро", са община Бургас, Международен киноложки съюз, Български републикански киноложки съюз и Киноложки клуб за българско овчарско куче - Бургас.

Мащабното събитие за любители на четириногите се провежда в черноморския град за трета поредна година. Тази година сме включили малко повече атракция, ще има спортни обучения на кучета, ще дойдат колеги от пет държави, които ще покажат уменията си в обучението на техните кучета", разкри част от изненадите Петков. Миналата година в Бургас се роди нова международна асоциация - IKU и тази година за пръв път шампионата ще е под егидата на новосформираната организация. Миналата години участниците са били от шест държави.

Тази година поради разрастването на шампионата те са двойно повече. За пръв път в киноложката надпревара ще участват представители от Испания, Англия, Литва, Азербайджан, Армения и Грузия. Очакванията на организаторите са, че в Бургас ще има още записвания през дните на изложбата от местни собственици на кучета. Условията за участие е кучето задължително да е минало всичките си ваксинации, чистене за паразити и родословие.

Кучета без родословие няма да бъдат върнати, но няма да участват при определянето на носителите на титлите - национален и международен шампион. Най-голямата изложба е на 20 юни, когато е Европейският шампионат. Миналата година две кучета са получили топлинен удар и за това изложбите са с началният час тази година 19.00 всяка вечер, уточни Петков. Амбициите на организаторите е следващата година да кандидатстват за провеждане на Световен шампионат в Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Blizo-300-uchastnika-ot-12-strani-shte-se-vklyuchat-v-Evropeiska-sedmica-na-kinologiyata-169446
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.