Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
12 присъди накуп за нарко-бандата на шофьора на Очите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:32 / 08.06.2010Коментари ()1525
© Burgas24.bg
Бандата е приближена до Митьо Очите
Споразумение с прокуратурата подписаха 12 души от разбитата м. г. наркобанда с лидер Неделчо Неделчев. Това стана в 14 ч. в Бургаския окръжен съд.

Бившият шофьор и гард на несебърския наркобос Димитър Желязков Очите бе заловен заедно с още 5-има души от второто и третото ниво на структурата през август 2009-а.
Година по-късно 12 от 13-те обвиняеми се споразумяха с държавното обвинение. Те получиха присъди под минимума, както изисква законът.

Най-много време в затвора ще прекара тарторът Неделчев. Той получи 3 години и 4 месеца решетки. С най-леко наказание пък се отърва единствената жена в схемата Катя Аврамова от с. Каменар.

Тя е и единствената от привлечените като обвиняеми, която още по време на разследването бе освободена под парична гаранция от 1500 лв., за да се грижи за децата си. Съпругът й Вангел обаче остана зад решетките. Аврамова получи 3 години условно.

Наказанията на всички останали обвиняеми са ефективни.
За членове на организирана престъпна група за разспространение на наркотици се признаха 26-годишният Иван Петров - Гагара, Васил Манев, 27-годишният Димитър Христов, Николай Василев, Марин Георгиев, Христо Асенов и Иван Колев - Банана. Общо 15 бяха разследвани за участие в наркокомбината, срещу двама обаче не бяха събрани достатъчно доказателства.

Разплитането на цялата схема започна с ареста на Катя Аврамова и съпруга й Вангел през юни 2009-а.

Тогава стана ясно, че семейството от поморийското с. Каменар превозва в автомобила си 210 дози хероин. Два месеца по-късно бяха закопчани Неделчев и още 5 от бандата.
Председателят на съдебния състав Пламен Синков не допусна в залата близки на бандитите. В кулоарите на съда обаче се струпаха над 15 души, които успяха да зърнат обвиняемите през конвоя.

Източник: в. "Твоят ден"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/12-prisudi-nakup-za-narko-bandata-na-shofyora-na-Ochite-168949
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.