Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Стая на добротата" ще има и в Долно Езерово
Автор: Екип Burgas24.bg 16:11 / 01.06.2010Коментари ()776
© Burgas24.bg
На 4-ти юни от 9:00 часа в ЦДГ „Коледарче" - кв. Долно Езерово, ще бъде открита официално втора „Стая на добротата". Първата се намира в ЦДГ „Златното ключе" - Бургас. Инициативата е свързана с реализирането на стратегията на Община Бургас за въвеждане на обучение по православна религия и култура в детските заведения.

„Стаята на добротата" е подредена в народен стил и включва камина, домашен семеен иконостас, синия с трикраки столчета и домашно тъкани черги.

Тя разполага още с маси и столове, на които децата пишат, учат, рисуват и придобиват своите първи знания по художествена литература и религия. Гости на откриването ще бъдат г-жа Йорданка Ананиева - зам.-кмет „Образование и култура", г-жа Веселина Таралова - директор Дирекция „Образование", гости от Община Пазарджик - учители и директори на детски градини, членове на Световната организация за предучилищно образование.

Инциативата за създаването на втората такава стая в бургаска детска градина е на педагогическия колектив на ЦДГ „Коледарче" и директорката г-жа Стойка Митева.

Религиозното възпитание на територията на община Бургас ще продължи и през следващата учебна година. В момента в детските градини се набират заявления за участие в школата по православни християнски ценности и традиции към Общински детски комплекс-Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Staya-na-dobrotata-shte-ima-i-v-Dolno-Ezerovo-167332
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.