Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Завърши учебната година в детските градини на Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 01.06.2010Коментари ()608
©
Непосредствено преди Деня на детето - 1-ви юни, на 31-ви май завърши учебната година за децата от предучилищната подготовка в детските заведения и за учениците от начален етап на училищата. Развълнувани и горди от своите постижения през учебната година, децата и учениците в детските и учебни заведения в община Несебър отбелязаха този радостен момент с поредица от тържества.

В детските градини звучаха песни и стихове, примесени със самочувствието на пораснали вече деца и неизбежната тъга от раздялата с детската градина. Отправяйки се към училище, бъдещите първокласници получиха удостоверения за успешно завършена предучилищна подготовка. Талантливи изпълнения на децата от ОДЗ „Яна Лъскова" зарадваха родители и гости в последния ден в любимата детска градина. С познавателен и патриотичен акцент се открои празникът на випуск 2010 в ЦДГ „Усмивка" - село Гюльовца. В оригинална композиция от песни и стихове, непринудено, с радост и гордост, децата показаха на своите родители и присъстващите гости, че познават буквите и цифрите, построяват правилно изречения - умения, които убедиха всички, че малчуганите са готови да пристъпят училищния праг. На вълнуващото тържество присъстваха и бъдещите учителки на децата в училище.

Училищните празници преминаха под знака на дългоочакваната ваканция - времето за заслужена почивка и игри. Учениците от първи, втори и трети клас получиха своите ученически книжки, а четвъртокласниците - удостоверения за завършен начален етап на основно образование и - за първи път - въведените през тази учебна година характеристики. Учениците от ІІІд клас на СОУ „Любен Каравелов" завършиха учебната година с празник, посветен на Родината под надслов „Българийо, вечна и горда, бъди благословена!". Преди да пожелае на своите възпитаници весела ваканция, госпожа Мария Манолова им благодари за усърдието и постиженията, както и за вълнуващите изпълнения, посветени на Родината. Децата получиха поздравления и от госпожа Тодорка Желязкова - директор на училището и госпожа Христова - началник отдел „Образование" в община Несебър.

След празниците в детските градини и училищата, още радостни емоции очакват децата в инициативата на община Несебър „Синьо лято", която стартира с Празника, посветен на деня на детето 1-ви юни.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zavurshi-uchebnata-godina-v-detskite-gradini-na-Nesebur-167101
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.