Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Песни, танци и много игри очакват бургаските деца на 1 юни
Автор: Екип Burgas24.bg 15:08 / 27.05.2010Коментари ()749
© Burgas24.bg
С много песни, танци и игри ще отпразнуват бургаските деца 1 юни - Международния ден на детето. от 11.00 часа ще започне празничния концерт на открита сцена „Охлюва". Участие в него ще вземат балет „Мания", танцова формация „Аревик", формация „Петлите" при ОУ „Христо Ботев", танцова школа „Крис", младежката група към хорова школа „Милка Стоева", клубове „Карате", „Радост" и детска фолклорна формация „Шарени гайтани" от Общински детски комплекс и формация „Денскод" към танцова школа „Дюн".

След концерта децата на Бургас ще могат да вземат участие в забавните и спортни игри, които ще се проведат на плажната ивица до моста. Малчуганите ще рисуват на асфалта на алеята до сцена „Охлюва" и ще наблюдават природните обекти от площадката до Казиното. И за да е пълен празника - всички деца ще получат много лакомства и награди.

Специална изненада очаква децата и техните родители в Морската градина. По-смелите от тях ще имат възможността да се повозят на мотоциклет на терасата от 11.30 до 13.00 часа. Събитието се провежда за трета поредна година от мото клуб „Морски братя" - Бургас. Идеята на организаторите е да зарадват децата и да им покажат, че моторите и техните водачи освен атрактивни, са част от движението в града и спазват всички правила за безопасност по уличните платна.

Малко по-късно - от 17.00 часа на сцена „Охлюва" ще се проведе „Бонбон Купон" с награди, игри и изненади за децата. Участие в купона ще вземе Детската вокална група „Бон-Бон".

Празнични прояви по повод Деня на детето ще бъдат организирани и в комплексите на града. В ж.к. „Изгрев" ще се проведе детския хепънинг „101 слънца", чийто организатор е читалище „Изгрев". Той ще се проведе в парка на комплекса /под РУМ „Велека"/ от 10.00 часа.

От 11.00 часа на поляната до у-ще „Петко Росен" в „Меден Рудник" ще се проведе още един детски празник с фокуси, игри и лакомства за малчуганите от комплекса, а от 17.00 часа в сградата на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1982" ще бъдат обявени наградените компютърни рисунки от конкурса на тема „Весело лято", посветен на Деня на детето.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pesni-tanci-i-mnogo-igri-ochakvat-burgaskite-deca-na-1-yuni-166027
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.