Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас става домакин на славянската поезия
Автор: Екип Burgas24.bg 10:00 / 25.05.2010Коментари ()782
© Burgas24.bg
За четвърти път Бургас става домакин на славянската поезия в дните около Празника на славянската писменост и българската култура. При първите три издания на „Славянска прегръдка в Бургас" през 2007, 2008 и 2009 г., автори от Русия, Македония, Полша, Хърватска и Украйна гостуваха на бургаската културна общественост и представиха свои творби, създадоха творчески контакти, обмениха идеи.

По покана на Община Бургас, почетния консул на Руската федерация в Бургас, Славянско дружество - Бургас, Дружеството за дружба с Русия и народите на ОНД, Читалище „Л. Каравелов" и АРТСАЛОН „КаРо", на 26 май в Бургас ще гостуват четирима утвърдени творци: Гордана Бошнакоска от Македония, Иван Голубничий от Русия, Мичо Цвйетич от Сърбия и Анна Багряна от Украйна. Анна гостува за втори път в Бургас - миналото лято, в рамките на Международния литературен конкурс „Изкуство против дрогата", организиран от читалище „Л. Каравелов" и Синдиката на българските учители в Бургас, тя имаше среща с културната общественост на града.

Тази година „Славянска прегръдка" започва от 18.00 часа в БХГ „Петко Задгорски" и ще бъде водена от поетесите Калина Тельянова и Роза Боянова. Ще бъдат представени шест книги, издадени от „Славянска академия" през 2010 г.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Burgas-stava-domakin-na-slavyanskata-poeziya-165303
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.