Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът: Новата индустриална зона ще разкрие нови работни места
Автор: Екип Burgas24.bg 18:34 / 20.05.2010Коментари ()651
© Burgas24.bg
С изграждането на индустриална зона в Бургас ще се разкрият голям брой работни места. Това каза  кметът на града Димитър Николов по повод днешните обсъждания на докладна за подписване на меморандум с държавното предприятие „Индустриални зони".

„Според мен трябва да се концентрираме на най-големия проблем на Бургас-безработицата, за съжаление тежестта на кризата се оказа много и ние трябва най-вече да мислим как да осигуряваме нови работни места. Тази индустриална зона ще се изгради върху терен, който беше извоюван от блатото. Реално това беше държавен терен и трябва да се благодари първо на държавата, че даде възможност на общината да обособи такъв парцел, за да може от тук нататък да мислим за изграждането на индустриална зона", каза кметът Николов.

Той допълни, че в момента липсват каквито и да било инвеститори, най-вече частни такива, които да са готови да инвестират в изграждането на индустриални зони. По думите му единственият възможен източник за финансиране е държавата чрез предприятието „Индустриални зони". Кметът обясни още, че инфраструктурата е най-скъпата част от индустриалната зона.

„Общината ще апортира своя терен, а държавата ще даде пари да се изгради инфраструктурата, за да можем ние да привлечем тук инвеститори - да се строят предприятия, да се изграждат офис площи, складове, фирми, които да откриват работни места. Общината може само да спечели ако там се изградят предприятия. На времето около град Бургас общината и държавата са подарявали терени, за да могат да се изграждат фирми и да се увеличава градът, както и да се осигуряват работни места, според мен в условията на криза такова време и в момента е дошло, ако питате мен аз бих дал на много ниска цена тези терени, само за да привлечем голям инвеститор, който да разкрие работни места и да задвижи тежкия механизъм на икономиката в града допълнително", посочи още Николов.

Той обясни, че тези 10 млн., които ще дойдат от държавното предприятие, са достатъчно за изграждането на инфраструктурата, за да стане Бургас привлекателен за инвеститорите. „Важно е бързо да финализираме това съвместно предприятие, за да може държавата максимално бързо да осигури тези средства, необходими за инфраструктурата", допълни кметът.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-Novata-industrialna-zona-shte-razkrie-novi-rabotni-mesta-164527
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.