Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Карнавал на биоразнообразието в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:27 / 18.05.2010Коментари ()1092
©
Българска Фондация Биоразнообразие кани децата на Бургас на Карнавал на биоразнообразието, който ще се проведе на лятната естрада „Охлювът" в Морската градина на 22 май 2010 г. (събота) от 10:00 часа. Той е посветен на Деня на биоразнообразието (22 май) и е част от дейностите, посветени на Международната година на биоразнообразието - 2010, обявена от ООН.

За тържеството са поканени деца от детските градини и началните класове от училищата в Бургас, които да дефилират с костюми на растения и животни, срещащи се в България, да представят свои авторски творби за растенията и животните, сценки и др. Ще има и игри с публиката - въпроси към родителите, свързани с богатството на видовете, които живеят в и около Бургас.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява - пресъздаване на приказка, басня, авторска творба и др. За победителите са осигурени награди и почерпка.

"Надяваме се Карнавалът на растенията и животните да се превърне в истински празник на децата и природата в нашия град. Считаме, че той е интересно и атрактивно събитие за отбелязване на Деня на биоразнообразието, което ще предизвика интереса на децата за запознаване с различни растения и животни, а чрез тях и на техните семейства, които ще се включат в подготовката на карнавалните костюми и в самия празник. Това е и още една възможност за бургазлии да научат колко важен е нашият град за опазването на природата, колко ценни видове растения и животни живеят в морето и езерата около нас, както и факта, че няма друг такъв голям град не само в България, но и в Европа, в границите на който да се наблюдават толкова различни и редки видове, да преминава миграционен път на птиците и да има дори природен резерват", разказват организаторите.

Карнавалът се организира в партньорство с Община Бургас и РИОСВ Бургас.

В празника може да се включи всеки, който желае и без предварителна заявка.

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Karnaval-na-bioraznoobrazieto-v-Burgas-163969
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.